Odbijene žalbe advokata Medojevića i Kneževića
Milan Knežević

Ustavni sud

Odbijene žalbe advokata Medojevića i Kneževića

Vijeće Ustavnog suda odbilo je žalbe advokata Milana Kneževića i Nebojše Medojevića da se poslanicima Demokratskog fronta ukine odluka o stavljanju u zatvor.

Pošto nije bilo saglasnosti vijeća čija odluka mora biti jednoglasna, žalbama advokata baviće se plenarna sjednica sudija Ustavnog suda.

"Na sjednicama Prvog i Drugog Vijeća za meritorno odlučivanje Ustavnog suda održanim 11. decembara 2018. godine, po ustavnim žalbama: N.M. u predmetu U-III br. 1970/18 i M.K. u predmetu U-III br. 1987/18., niije postignuta jednoglasnost o prijedlozima odluka sudija izvjestilaca, zbog čega su predmeti, saglasno odredbama Amandmana XV stav 1. na Ustav i člana 37. Poslovnika Ustavnog suda Crne Gore upućeni na sjednicu Ustavnog suda, radi donošenja odluka, u skladu s odredbom člana 151. stav 1. Ustava", saopšteno je iz tog suda.

Medojević je već 12 dana u zatvoru zbog odbijanja da Višem sudu kaže ime agenta ANB-a koju mu je navodno saopštio da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio 100.000 eura mita od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše da mu ne bi odredio pritvor.

Sud je zatvor odredio i  Milanu Kneževiću, koji je od 29. novembra neprekidno u zgradi Skupštine Crne Gore. 

Viši sud je u ponedeljak, 3. decembra, naložio da Medojević provede još dva mjeseca u zatvoru, jer je odbio da svjedoči u predmetu povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu kod Cavtata 1991. i 1992.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.