Pretresi na Cetinju i u Baru: Oduzete puške, pištolji, bomba...
Zaplijenjeno oružje u Baru, foto:UP

Pretresi na Cetinju i u Baru: Oduzete puške, pištolji, bomba...

Policija je danas pretresim u Cetinju i Baru pronašla 14 komada vatrenog oružja, bombu i municiju.

Službenici Cetinjske policije su, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili pretres stana i tom prilikom pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije.

Kako je saopštila Uprava policije,cetinjska policija je pretresom stana i drugih prostorija koje koristi J.S. (68) iz Cetinja, pronašla i oduzela devet komada vatrenog oružja, bombu i municiju, i to:

ručnu bombu,  
pušku marke „Baikal TOZ-17-01“cal. 22 mm sa optičkim nišanom i jednim okvirom,
pušku marke „Crvena Zastava” cal 25-06 REM, sa optičkim nišanom,
pušku marke „Crvena Zastava”cal. 8 mm, sa optičkim nišanom,
lovačku pušku marke „Benelli” cal 12Gax3,
lovačku pušku nepoznate marke,
pištolj „M-57” cal. 7,62 mm, sa dva okvira bez municije,
pištolj „Colt”,
pištolj „M-57”, cal. 7,62 mm, sa okvirom,
pištolj marke „Češka Zbrojevka” cal. 9 mm sa dva okvira,
jedan protivavionski metak i
663 komada municije različitog kalibra.

cetinjeoruje

Zaplijenjeno oružje na Cetinju, foto:UP

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju koji je naložio da se ovo lice liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo. Državni tužilac je za J.S. donio rješenje o zadržavanju do privoda sudiji za istragu - navodi se u policijskom saopštenju.

Službenici barske policije su preduzimajući aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica, izvršili pretres prostorija koje koristi B.V. (33).

"Barska policija je tom prilikom pronašla i oduzela dva lovačka karabina, tri lovačke puške i veću količinu puščane municije različitog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je naložio da se protiv S.V. (61), koji je srodnik B.V, podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", naveli su iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.