Brojna crnogorska zajednica trajan most prijateljstva između CG i Argentine
Đukanović i Makri

Đukanović razgovarao s predsjednikom Argentine

Brojna crnogorska zajednica trajan most prijateljstva između CG i Argentine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas u predsjedničkoj palati “Kaza Rosada” u Buenos Ajresu s predsjednikom Argentine Maurisiom Makrijem.

Dva predsjednika su izrazila zadovoljstvo drugim susretom u posljednjih nešto više od dvije godine, uz spremnost da se preciziraju mogućnosti konkretne saradnje u oblasti ekonomije, prehrambene industrije, trgovine i novih tehnologija.

IMG09a335ca466f647ff42fbe03a3519c76V

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, konstatovano je da Sporazum o kulturnoj saradnji koji će danas biti potpisan, uz raniji o ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, o olakšicama u viznom režimu, kao i niz drugih koji su u pripremi, predstavljaju solidnu normativno pravnu osnovu za to.

I Đukanović i Makri su posebno naglasili ulogu brojne crnogorske zajednice koja je trajan most prijateljstva između naših naroda i država, ali i najbolja spona za jačanje ukupne saradnje.

IMG2ac4f8d6ef861b9df822e04c7c0d83c4V

O tome najbolje svjedoči i zajedničko obilježavanje 200 godišnjice od dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu, što je glavni povod za ovu Đukanovićevu posjetu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.