Pretresi u Podgorici: Oduzeta vozila visoke klase, novac; u Kolašinu oduzet kokain
ilustracija

Pretresi u Podgorici: Oduzeta vozila visoke klase, novac; u Kolašinu oduzet kokain

Policija u Podgorici od bezbjednosno interesantnih lica oduzela pet vozila visoke klase, novac, kartice i sredstva komunikacije. Policija je u Kolašinu oduzela kokain i uhasila jedno lice.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice policije, preduzimajući aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, izvršili pretrese na tri lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica M.Š, M.Š. i N.Š,  kao i članovi njihovih porodica.

"Podgorička policija je ove pretrese izvršila u koordinaciji sa tužilaštvom shodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije. Prilikom pretresa policija je pronašla i oduzela: više platnih kartica poslovnih banaka u Crnoj Gori, 12.800 eura bez potvrde o porijeklu, više mobilnih telefona od kojih tri kriptovana marke „Blackberry“, više SIM kartica, lap top i druge elektronske uređaje, kao i video nadzore. Takođe, od ovih lica je oduzeto više vozila, i to dva blindirana vozila marke „BMW“ i marke „Audi A6“, dok je prethodno je od ovih lica tokom kontrole oduzeto blindirano vozilo „Audi A 8“. Takođe su oduzeti „VW Golf VII“ i „VW Tiguan“.  Svi oduzeti predmeti i stvari će biti predmet provjera i vještačenja, sa aspekta dokazivanja izvršenja najtežih krivičnih djela, dok će privremeno oduzeta imovina biti predmet finansijskih provjera u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom", saopštila je Uprava policije.

U Kolašinu oduzet kokain

Službenici OB Kolašin su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja i suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, kod tri lica pronašli i oduzelu kokain.

"Pregledom B.M. (21) iz Kolašina, policijskih službenici su pronašli pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je kokain. Nadalje, kontrolom vozila kojim je upravljao V.B. (44) iz Kolašina, dok se u vozilu se nalazilo lice J.V. (31) iz Podgorice, policijski službenici su kod J.V. pronašli pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je kokain. Protiv B.M. i J.V. su nadležnom sudu podnijeli zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zlupotrebe droga", stoji u policijskom saopštenju.

Takođe, kolašinska policija je uhapsila I.V. (36) iz Kolašina zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Pregledom ovog lica policijski službenici su takođe pronašli i oduzeli materiju za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Nakon toga je izvršen pretres prostorija koje koristi ovo lice i tom prilikom je pronađena i oduzeta materija za koju se isto sumnja da je kokain i vaga za precizno mjerenje. Kod I.V. je ukupno pronađeno i oduzeto 11,2 grama praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.