Đukanović u Argentini sa najuspješnijim crnogorskim iseljenikom i majstorom za pravljenje para(FOTO)(VIDEO)
Foto: Kabinet Predsjednika CG

Pozvao Tomaševića da se upozna sa uslovima ulaganja u Crnu Goru

Đukanović u Argentini sa najuspješnijim crnogorskim iseljenikom i majstorom za pravljenje para(FOTO)(VIDEO)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odmah po dolasku u Buenos Airesu susreo se na radnom ručku sa jednim od najuspješnijih potomaka crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi Federikom Tomaševićem, čiji je pradjed Slavomir Tomašević doselio u Argentinu još prije Velikog rata, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Kako se dodaje, on je vlasnik najveće banke u tri države, u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, koja je osnovana 1915. godine.

"Pored banke Puente, veoma uspješno se bavi i distribucijom nafte i gasa, proizvodnjom i izvozom hrane, investicionim fondovima, finansijskim tržištima i nekretninama, a ima i velike posjede zemlje. Argentinsko izdanje Forbsa je prošle godine na naslovnoj strani nazvalo Tomaševića majstorom za pravljenje para... Ima prestižni biznis centar u Londonu gdje često boravi, a prvu posjetu će iskoristiti, kako je obećao predsjedniku Đukanoviću, da posjeti Crnu Goru", saopšteno je.

001

Foto: Kabinet predsjednika CG

Predsjednik Đukanović je izražavajući zadovoljstvo susretom i činjenicom da njegova višednevna posjeta Argenini "počinje susretom i poznanstvom s tako uspješnim mladim čovjekom crnogorskih korijena, upoznao Tomaševića s dinamičnim ekonomskim i ukupnim razvojem Crne Gore, njenom pozicijom u regionu i uspjesima u procesu evroatlantske i evropske integracije".

005

Foto: Kabinet predsjednika CG

Đukanović je pozvao Tomaševića da se upozna sa uslovima ulaganja u Crnu Goru, uz nadu da će mu uzvratiti gostoprimstvo u najskorije vrijeme.

BOK3105

Foto: Kabinet predsjednika CG

Tomašević je nakon sastanka sa predsjednikom Crne Gore kazao da je kuća njegovog pradjede u Herceg Novom i donirana penzionerima, tj. služi kao penzionerski dom.

"Planirao sam da što prije odem u Crnu Goru i upoznam svoje rođake i rodbinu. Svi su mi pričali da je to lijepa zemlja ali nijesam imao prilike da odem", kazao je Tomašević i dodao da mu je bila čast da upozna Đukanovića.

Predsjednik će večeras u Ambasadi Crne Gore imati susret s predsjednicima crnogorskih zajednica u ovom dijelu svijeta i počasnim konzulima, kao i članovima nacionalnog Savjeta za dijasporu Crne Gore iz Latinske Amerike.

"Đukanović sjutra ima susret s predsjednikom Argentine Maurisom Makrijem, a nakon toga će govoriti na svečanosti povodom dolaska prve crnogorske porodice u Argentinu prije 220 godina. Na kraju dana će održati predavanje u Savjetu za međunarodne odnose Argentine na temu "Zapadni Balkan i EU nakon Bregzita-pogled iz Crne Gore", saopšteno je iz njegovog kabineta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.