Policija pokrenula kampanju: Ne zatvarajte oči pred korupcijom već prijavite!

Ne postoji osoba koja smije ili može tražiti novac za ono za što je već plaćena

Policija pokrenula kampanju: Ne zatvarajte oči pred korupcijom već prijavite!

Uprava policije MUP-a danas, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, pokreće kampanju „Ne žmuri, prijavi korupciju“ kojom žele da ukažu građanima na važnost njihove aktivnije uloge u otkrivanju i suzbijanju korupcije prijavljivanjem koruptivnih krivičnih djela.

"Policija je odlučna u borbi protiv korupcije i postiže mjerljive rezultate u ovoj oblasti, a u otkrivanju koruptivnih krivičnih djela, koja imaju negativne posljedice po društvo, građani mogu imati značajnu ulogu, kako bi suzbijanje korupcije bilo još efikasnije", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se ističe, svaka informacija o mogućoj korupciji koju građanin saopšti policiji je važna jer borba protiv korupcije je jedan od prioriteta u radu policije.

"Da bi korupcija, kao negativna pojava koja postoji kod nas kao i u zemljama regiona, bila otkrivena i uspješno gonjena, policija mora imati saznanja da je počinjena, a po dobijanju takve informacije policija će zajedno sa tužilaštvom preduzeti mjere i radnje kako bi počinioci bili krivično gonjeni i kažnjeni", saopšteno je.

Untitled

Iz policije ističu da u borbi protiv korupcije nema i ne smije biti selekcije.

"I policija će krivično procesuirati svako lice za koje bude postojala sumnja da je počinilo koruptivno krivično djelo.

Kampanjom ohrabrujemo građane da prijave i najmanji oblik korupcije jer ne postoji osoba, bilo u javnom ili privatnom sektoru, koja vam smije ili može tražiti novac ili uslugu za ono za što je već plaćena.

Iz tog razloga policija šalje jasnu poruku građanima da ne zatvaraju oči pred korupcijom već da je prijave", poručuje se u saopštenju Uprave policije.

Untitled

Korupciju građani mogu policiji prijaviti na bilo koji način, čak i anonimno.

"Građanima će, tokom mjesec dana koliko traje kampanja, policijski službenici u saobraćaju i na graničnim prelazima dijeliti flajere u kojima su sadržane informacije o načinima prijave korupcije i postupanju policije po prijavama o korupciji", dodaje se.

 Osim flajera, kojih je odštampano 10.000, u osam najvećih gradova postavijeni su i bilbordi „Ne žmuri, prijavi korupciju“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.