Američki amabasador na Kosovu: Došlo je vrijeme za polaganje računa postane realnost
Filip Kosnet

Američki amabasador na Kosovu: Došlo je vrijeme za polaganje računa postane realnost

Novi ambasador SAD-a na Kosovu Filip Kosnet izjavio je kako dobri zakoni nisu dovoljni ako se u cjelosti na sprovode.

U izjavi povodom Nedjelje borbe protiv korupcije, američki ambasador je rekao da su "sobri zakoni i transparentan proces značajni, ali nije dovoljno imati sisteme na papiru, ako se oni pošteno i u cjelosti ne sprovode".

Rekao je da građani Kosova treba da vide da se zakoni primjenjuju ravnopravno na sve i da se koriste da bi se kaznilo korupcionaško ponašanje, "posebno kada su izvršioci vladini zvaničnici i njihovi najbliži saradnici". 

Spomenuo je kažnjavanje komromitovanih zvaničnika i oduzimanje imovine nastale korupcijom. 

"Polaganje računa znači da oni koji gaze zakon, treba da budu u zatvoru, oduzimanje imovine koja je nastala na protivzakonit način, kao i konkretne rokove... Došlo je vrijeme za polaganje računa postane realnost", rekao je američki ambasador.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.