Beograd:  Krenula protestna šetnja
Foto: Facebook

Beograd: Krenula protestna šetnja "Stop krvavim košuljama"

Protestna šetnja "Stop krvavim košuljama" krenula je oko 18.30 sa Studentskog trga ka Terazijama, odakle će učesnici pored Skupštine Srbije prošetati do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na čelu kolone, koju predvode lideri Saveza za Srbiju, je veliki transparent "Stop krvavim kosuljama" i dobošari.

Učesnici skupa duvaju u pištaljke i vuvuzele, i između ostalog viču "Stranko napredna", "Izlazite napolje" i "Nećete se izvući".

Za saobraćaj se zatvaraju ulice na trasi šetnje, a pojedini građani sa prozora posmatraju šetnju.

Na skupu nije vidljiva uniformisana policija.

Protestna šetnja "Stop krvavim košuljama" organizovana je poslije nedavnog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika u Kruševcu.

U Takovskoj ulici aktivisti Udruženja Istinoljublje presreli protestnu kolonu Stop krvavim košuljama

U Takovskoj ulici u Beogradu kolonu učesnika protesta "Stop krvavim košuljama" presreli su članovi Udruženja "Istinoljublje"

Kako je javio reporter agencije Beta, učesnike tog udruženja obezbjeđivala je policija.

Protestna šetnja nastavljena je do zgrade Radio-televizije Srbije, gdje su učesnici glasno uzvikivali "ua" i duvali u pištaljke.

Sima Spasić pokušao da ometa protestnu šetnju Stop krvavim košuljama

Ispred Doma Narodne skupštine protestnu šetnju "Stop krvavim košuljama" pokušao je da omete predsjednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić koji je preko megafona uzvikivao "Savez za Srbiju je zlo za Srbiju".

"Savez za Srbiju je zlo za Srbiju, to je bivši režim. Oslobodili su albanske teroriste, zločince koji su ubijali srpske civile i silovali srpske domaćice", vikao je Spasić.

Šetnja je nastavljena ka Radio-televiziji Srbije, a učesnici su prošli pored Spasića uzvikujući "Bando krvava" i "Koga danas bijete".

Ispred Doma Narodne skupštine bila je prisutna policija u civilu.

Branislav Trifunović "Vučiću, razmisli koliko ćeš glava morati da razbiješ da bi ostao na vlasti"!

Glumac Branislav Trifunović izjavio je večeras na protestu "Stop krvavim košuljama" da ima mnogo glava za razbijanje i poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će morati da razmisli koliko glava treba da razbije da bi Srpska napredna stranka koju vodi ostala na vlasti.

Trifunović je ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu okupljenim građanima kazao da se borba mora voditi "glasnim urlanjem na ovu odvratnu ljigavu vlast".

"Ispričaću vam priču o čovjeku koga su nazivali izdajnikom, taj pjesnik zarobljen u tijelu pravnika probao je sve. Krenuo je sa gajbicama itd. Pjevao pjesme 'Kralobag, Karlovac Virovitica', 'Selidba u moj novi stan', 'Bulevari prijateljstva'... Onda je pjesnik htio da bude jedini, da se narod budi i liježe uz njega, kupio je devet televizora, njegove pjesme volio je čak i poligraf", rekao je Trifunović.

On je dodao da su se prijatelji "pjesnika" bogatili, a narod je bio nezahvalni neradnik.

"Pjesnik je svoj narod počeo da naziva ološem, kretenima, bolesnicima, neradnicima, jer nije mogao sve da kupi. Unervozio se, kupio još televizija, uplašio se, pomislio da mora da vrati svih devet televizora, da će ostati mimo istorije u kojoj je želio da bude. Tada su njegovi sledbenici stavili fantomke na glave i počeli da udaraju", kazao je Trifunović.

Poručio je da nema šipke za baš sve glave i da se "ljubav ne usađuje šipkama".

"Ne bojimo se više tvojih stihova. Nema više tih stihova, rima mržnje kojim ćeč natjerati ljude da te pamte.

Trifunović je poručio Vučiću da će biti zaboravljen, da je na njemu samo da izabere kako će se to desiti.

Okupljeni su zatim krenuli ka Skupštini Srbije uzvikujući "Napredna bando", a Trifunović ih je pozvao da ne želi nikakvu "krv, probleme, već da hodaju u miru i da pokažu vlasti koliko ih ima i koliko će ih tek biti".

Među okupljenima su i glumica Mirjana Karanović i košarkaški trener Duško Vujošević.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.