BS o Medojeviću: Pokrenuti sve društvene strukture u cilju nalaženja rješenja
Bošnjačka stranka

BS o Medojeviću: Pokrenuti sve društvene strukture u cilju nalaženja rješenja

Bošnjačka stranka smatra da treba pokrenuti sve društvene strukture u cilju nalaženja rješenja za prevazilaženje situacije nastale posle zatvaranja poslanika Nebojše Medojevića.

“Podsjećamo na osjetljivost trenutka u kome je tek uspostavljen dijalog u cilju jačanja povjerenja u izborni proces, uz podršku evropskih partnera. Ovakva dešavanja usporavaju demokratske procese, i ukupno proces integracija Crne Gore ka EU”, kazali su u BS.

Neophodan je, dodaju, dijalog među svim akterima na političkoj sceni, ali isto tako i proaktivan pristup državnih institucija, posebno sudsko-tužilačke grane vlasti.

“Institucija poslaničke funkcije, kao predstavika slobodno izražene volje naroda, ustavno je zaštićena i definisano je kad i pod kojim uslovima se poslanik može lišiti slobode. Sve nedorečenosti po tom pitanju ne trebaju biti korištene na bilo čiju štetu, bilo da je riječ o poslanicima vlasti ili opozicije”, navode u BS.

Isto tako, još jednom podsjećaju, da se u slobodi govora, i u Parlamentu i van njega, mora voditi računa o granicama kojima se može ugroziti nečiji ljudski, porodični ili moralni integritet.

“Ukoliko se iznose teške optužbe, treba se, i od strane poslanika, pokazati spremnost da se argumentima i činjenicama potkrijepe takvi iskazi. Apelujemo na traženje odgovarajućih rješenja unutar institucija sistema i kroz kooperaciju svih subjekata koji mogu doprinjeti razrješavanju ove situacije”, zaključuju u BS.

Cdm

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.