Uhapšen Novljanin, pucao na policajce!
ilustracija

Inicident se dogodio rano jutros

Uhapšen Novljanin, pucao na policajce!

24-godišnji Novljanin M.R. uhapšen je nakon što je ispalio hitac iz vatrenog oružja u pravcu dva policajca.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su lišili slobode M.R. (24) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu dva policijska službenika S.Lj. i A.V. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu bila na dužnosti.

Policajci S.Lj. i A.V. su, noćas u 3.30 časova, došli ispred objekta brze hrane gdje je osumnjičeni M.R. prvo ostvario fizički kontakt sa S.Lj, na način što ga je dodirnuo gornjim dijelom tijela a potom uputio prijetnje i uvrede policijskim službenicima, nakon čega je izvadio pištolj, koji mu se nalazio za pojasom, i uperio ga u S.Lj. i A.V. ponavljajući prijetnje i uperujući pištolj naizmjenično u oba službenika policije.

M.R. je, kako se sumnja, ispalio hitac u njihovom pravcu koji su policijski službenici izbjegli a brzom i efikasnom reakcijom ovih službnika osumnjičeni je razoružan i lišen slobode. Događaj su odmah prijavili Dežurnoj službi CB Herceg Novi -  saopšteno je iz policije.

Kako su dodali, u ovom događaju nije bilo povrijeđenih lica. Iz policije navode da je ovomincidentu prethodila tuča ispred jednog noćnog kluba kada je sada uhapšeni Novljanin bio napadnut od više lica.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je ovom događaju prethodio događaj u blizini jednog noćnog kluba u Igalu, kad su M.R. i S.V. fizički napadnuti od strane D.P, A.P. i K.B. Tom prilikom M.R. i S.V. su zadobili povrede koje su konstatovane u HMP u Herceg Novom. Nakon ovog događaja M.R. je, kako se sumnja, otišao do kuće i uzeo pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,62mm, u ilegalnom posjedu, i u namjeri da se obračuna sa licima koja su ga fizički napala otišao je do objekta brze hrane gdje je nije zateko navedena lica već je počinio krivično djelo na štetu policijskih službenika"

Na licu mjesta je izvršen uviđaj kojom prilikom je izuzet pištolj sa okvirom u kojem su bila četiri metka i jedan metak u cijevi, a takođe su pronađeni i izuzeti čaura i dio ispaljenog projektila.

Pronađeni i izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a o događaju koji je prethodio ovom, odnosno koji se dogodio u blizini noćnog kluba, tužilac će se izjasniti nakon prikupljanja potrebnih obavještenja -  zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.