Tilerson: Tramp nedisciplinovan i ne voli da čita; Odgovor predsjednika: Bio si glup i lijen
Tilerson i Tramp

Tilerson: Tramp nedisciplinovan i ne voli da čita; Odgovor predsjednika: Bio si glup i lijen

Bivši američki državni sekretar Reks Tilerson je za predsjednika Donalda Trampa kazao da je nedisciplinovan i da ne voli čitati.

Gostujući na televiziji "CBS", Tilerson je kazao da je Tramp od njega, dok je još bio na funkciji, bezbroj puta tražio da uradi nešto čime se čak krše i zakoni.

"Meni je posebno teško palo to što sam, nakon dolaska iz kompanije ExxonMobil, koja je bila disciplinovana i dobro funkcionisala, radio sa čovjekom koji je nedisciplinovan, koji ne voli čitati, ne čita izvještaje s brifinga i ne obraća pažnju na detalje brojnih stvari te samo govori 'ja u to vjerujem'", rekao je Tilerson.

Istakao je da Trump obično postupa prema svojim instinktima, dodajući kako to nekada izgleda previše impulsivno.

Kritikovao je i Trampovu upotrebu Twittera, napominjući da je zabrinut da američki građani žele samo putem društvenih mreža saznati o vrlo važnim dešavanjima.

Tramp je na njegove riječi ekspresno reagovao upravo putem Twittera, istakavši da je zadovoljan kako sadašnji državni sekretar Maj Pompeo obavlja svoj posao.

"Majk Pompeo radi sjajan posao. Veoma se ponosim njime. Njegov prethodnik, Reks Tilerson, nije posjedovao potrebni mentalni kapacitet. Bio je vrlo glup i nisam ga se mogao tako brzo otarasiti. Bilo je i veoma lijen. Sada je to potpuno nova igra, odlična atmosfera u državi!", napisao je Tramp.

Međutim, nakon što ga je postavio za državnog sekretara, Tramp je tada za Tilersona kazao da je jedan od "najvećih svjetskih poslovnih lidera".

Podsjetimo, Tramp je u martu ove godine smijenio Tilersona jer se, kako je rekao, "nisu slagali oko izvjesnih pitanja". Tramp je tada kazao da imaju različita mišljenja o iranskom nuklearnom sporazumu.

 

Mike Pompeo is doing a great job, I am very proud of him. His predecessor, Rex Tillerson, didn’t have the mental capacity needed. He was dumb as a rock and I couldn’t get rid of him fast enough. He was lazy as hell. Now it is a whole new ballgame, great spirit at State!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 7, 2018


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.