DF u nedelju organizuje protest u žutim prslucima
Foto:Facebook/Vladimir Pavićević

"Velika akcija"

DF u nedelju organizuje protest u žutim prslucima

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF poručio je večeras sa protesta u Podgorici da će svim građanima koji budu željeli da im se pridruže u nedelju biti obezbijeđen prevoz iz svih gradova i žuti prsluci.

Zahvalivši se svima na podršci, pozvao je sve opozicione lidere da dođu te sve građane "u borbu za slobodu"

"Mi smo ovdje dovedeni ne našom voljom, krenuli smo putem dijaloga, pregovora, mi smo krenuli putem traženja rešenja za sve, ali je neko odlučio da nas ponizi, neko je odlučio da nas zgazi, neko je odlučio izvede na stub strama, a mi na to ne pristajemo jer znamo da ovo što je danas zadesilo Nebojšu Medojevića i Milana Kneževića sjutra može da se desi svakom građaninu. Jedan od njih dvojice već 8 dana štrajkuje glađu i kada uzmete u obzir rizik kojim se on izlaže i njegovo zdravstveno stanje koje je teško ugroženo onda shvatate koliko je neodgovorno da se danas nije oglasio Ustavni sud", rekao je Mandić navodeći da postoji plan i da je u pitanju velika akcija.

Protest DFa neće biti organizovan sjutra a onaj u nedelju počeće u 18 časova.

Cilj protesta u nedjelju je da izazovu pad Vlade, saopštio je u emisiji "Živa istina" član Predsjedništva DF-a Predrag Bulatović.

"Nije nam cilj da izvršimo državni udar, nego da politički Vladu natjeramo da podnese ostavku, političku ostavku. Nakon toga ćemo mi napraviti novu Vladu sa novim izbornim zakonodavstvom", rekao je Bulatović, prenio je Rtcg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.