Heder Nauert nova ambasadorka SAD u UN?
Heder Nauert

Heder Nauert nova ambasadorka SAD u UN?

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert trebalo bi da bude postavljena za ambasadorku SAD u UN.

Čeka se samo objava predsjednika Donalda Trampa, rekli su zvaničnici upoznati s planovima.

Dva predstavnika vlade su rekla su da se očekuje da će Tramp danas na Tviteru saopštiti odluku. 

Tramp je ranije rekao da ozbiljno razmatra Nauert kao zamjenu za Niki Hejli koja je u oktobru najavila da će na kraju ove godine napustiti položaj ambasadorke. Ako je Senat potvrdi, Nauert će postati vodeći glas spoljne politike SAD. 

Predsjednik SAD je prošlog mjeseca novinarima rekao da je Nauert "izvrsna" i dodao da je ona "već dugo pristalica". 

Nauert nije komentarisala. 

Prije nego što je postala portparolka Stejt deprtmenta za vrijeme prethodnog državnog sekretara Reksa Tilersona, Heder Nauert je bila novinarka Foks njuza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.