Doktorka u invalidskim kolicima ušla u operacionu salu, slomljena noga je nije spriječila da operiše pacijenta (FOTO) (VIDEO)
Foto: Instagram

Doktorka u invalidskim kolicima ušla u operacionu salu, slomljena noga je nije spriječila da operiše pacijenta (FOTO) (VIDEO)

Prof. dr Danicu Grujičić, načelnicu Odjeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije (KCS), slomljena noga nije spriječila da pomogne pacijentu kom je njena stručnost bila neophodna.

Doktorka je u kolicima, uz pomoć medicinske sestre, ušla u operacionu salu i obavila svoju ljekarsku dužnost, iako mnogi na njenom mjestu to ne bi učinili.

"Ne tražite izgovore! Iako sam zbog slomljene noge došla u situaciju da zavisim od tuđe pomoći, postoje oni kojima je pomoć potrebnija. Zato sam i ovih dana sa svojim timom u operacionoj sali. Uvijek će nas sprječavati nepredviđene prepreke ali od naše volje zavisi da li će nas savladati ili ćemo ih prevazići - poručila je doktorka uz fotografiju koju je okačila na Fejsbuk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

"Pacijenti koji leže kod mene na klinici su mnogo bolensiji od mene. Prelom me sprječava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu da čekaju. Ceo žovot sam radila na jedan određeni način i sada ne mogu da radim drugačije. Mi ovdje dolazimo i bolesni i povrijeđeni da operišemo, ne zato što volimo da operišemo kada se ne osjećamo dobro, nego zato što osjećamo ogromnu odgovornost prema našim pacijentima" - napisala je doktorka.

Alo.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.