Sredili dom za samohranu majku i njeno maloljetno dijete (FOTO)(VIDEO)
Foto: Kameleon boje i lakovi

Akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“ privodi se kraju

Sredili dom za samohranu majku i njeno maloljetno dijete (FOTO)(VIDEO)

Akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“ privodi se kraju. Ekipa Boja i lakova Kameleon je krajem novembra sredila još jedan dom, deveti po redu.

U iznajmljenom stanu na periferiji Podgorice živi samohrana majka D.Š. sa svojim maloljetnim djetetom. Prima materijalnu pomoć u iznosu od 105 eura. Sa tim novcem, kako kaže ne može se obezbijediti ni hrana, a tek kako platiti kiriju, struju, drva za ogrijev, komunalije...

„Položaj samohranih majki je izuzetno težak. Ja nemam mogućnost da brigu o djetetu podijelim sa nekim. Ja sam mu i majka i otac, i vaspitačica i ljekar i sve što treba. Snalazimo se kako znamo. Možda upravo ovakva situacija čini da sam jača. Iako je sada teško, vjerujem da će biti bolje i da ću uspjeti da ga podinem i vaspitam da bude dobar čovjek“, kaže ona i dodaje da ne bi voljela da otkriva svoj identitet upravo zbog okoline koja bi je osuđivala što ima snage da kaže što misli.

devetidom1

Foto: Kameleon boje i lakovi

Povremeno čisti kuće i stanove. Na taj način zarađuje za život. Jer materijalna pomoć nije dovoljna. Ali ni posla nema često. Kako kaže, malo je onih koji mogu sebi da priušte kućnu pomoćnicu.

„Dešavalo se da očistim veliki stan i da mi na kraju kažu da nemaju ili neće da plate. Šta da radim u takvoj situaciji osim da prihvatim. Osjećam da me gledaju kao osobu niže vrijednosti. Smatraju da sam kao samohrani roditelj osuđena da se snalazim i da ću raditi za malo novca. Teško mi to pada, ali sam optimista i uzdignute glave izlazim iz problema“, kaže ova vrijedna žena.

devetidom3

Foto: Kameleon boje i lakovi

Ekipa akcije „Osmijehom oboji dom“ došla je i u njen stan da bi joj pomogla da ga uredi i učini kvalitetnijim za život. To je pretposlednji dom u ovoj godini koji će biti sređen u okviru akcije koju organizuju Boje i lakovi Kameleon uz podršku kompanije Maxima iz Lučana.

„Eto, doživjeh i da meni neko pomogne u kući. Neizmjerno sam zahvalna. Ja ne bih mogla to priuštiti sigurno. Ovako ćemo moje dijete i ja imati puno ljepši dom i život će nam makar malo biti bolji“, kaže D.Š.

Uređenjem ovog stana akcija „Osmijehom oboji dom 2018.“ privodi se kraju.

Kako je saopšteno iz Kameleona ostalo je da se adaptira još jedan dom i "to će priču o pomoći zaokružiti na ukupno četrdeset, koliko ih je za četiri godine postojanja akcije uređeno".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.