Još jača i intenzivnija bilateralna saradnja Crne Gore i Turske
Sa sastanka

Nuhodžić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Serhata Galipa

Još jača i intenzivnija bilateralna saradnja Crne Gore i Turske

Kvalitet odnosa Crne Gore i Turske zamajac je unapređenju i intenziviranju odnosa dvije zemlje kako na bezbjednosnom, tako i na ekonomskom planu, a konkretni i mjeriljivi rezultati projekata realizovanih u prethodnom periodu doprinos su zajedničkih zalaganja za još jaču i intenzivniju bilateralnu saradnju, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra Mevludina Nuhodžića i odlazećeg ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori, Serhata Galipa.

Kako je saopšteno iz MUP-a, ministar Nuhodžić ocijenio je rad i zalaganje ambasadora Galipa veoma kvalitetnim, što je, kako je kazao, doprinijelo jačanju bilateralne saradnje, realizovane kroz brojne inicijative i kroz kontinuranu podršku Ministarstvu tokom njegovog mandata u Podgorici. 

"Zahvalivši na punoj podršci Republike Turske u ostvarivanju crnogorskih strateških ciljeva i razvojnoj pomoći, kao i na podršci u procesu evroatlantske integracije, ministar Nuhodžić izrazio je uvjerenje da će Turska i Crna Gora nastaviti saradnju po svim pitanjima od zajedničkog interesa", navodi se u saopštenju.

Odlazeći ambasador Galip pohvalio je dosadašnje napore i viziju Crne Gore da svoje kapacitete usmjerava ka stabilnom razvoju, osiguravajući povoljan i bezbjedan ambijent za strane investicije i sve građane. 

Sagovornici su pohvalili odnose dva resora unutrašnjih poslova, naročito na planu policijske saradnje, i zajednički izrazili uvjerenje da će se ovaj trend nastaviti i u budućem periodu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.