Sjajan plasman mladog Bjelopoljca u Zagrebu: Vladimiru 3. nagrada na Međunarodnom takmičenju (VIDEO)
Nastup Vladimira u Zagrebu

Sjajan plasman mladog Bjelopoljca u Zagrebu: Vladimiru 3. nagrada na Međunarodnom takmičenju (VIDEO)

Dvanestogodišnji Bjelopoljac Vladimir Kuč ostvario je zapažen rezultat na Međunarodnom festivalu dječije pjesme Čarobna frula u Zagrebu. Talentovani dječak je osvojio treće mjesto na prestižnom festivalu.

Od prijavljenih 140 pjesama, Vladimir se plasirao među 60 izabranih pjesama sa numerom Dio planete. Vokalnim izvođenjem i harizmatičnom pojavom Vladimir je pobrao sve simpatije publike ali i dobre ocjene stručnog žirija. Nakon drugog, od dva polufinala, u konkurenciji od 30 pjesama mladi Bjelopoljac je u 3. kategoriji takmičara od 10- 12 godina osvojio treću nagradu sa 88. bodova.

Učesnici su bili podijeljeni u kategorije određene po godištima takmičara  i to od 3-6; 7-9; 10-12; 13-15 godina kao i kategoriju dueta.

U finale idu prvonagrađeni iz svih kategorija.

Festival je održan u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski a nastupili su mladi muzičari iz čak 12 zemalja.

 Vladimir je učenik 7. razreda osnovne škole a uporedo pohađa i 7 razred Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Dobitnik je 13 nagrada sa državnih i međunarodnih takmičenja na smjeru flauta pod mentorstvom profesorke Slađane Furundžić.

Sa pjesmom ‘Dio planete’ za koju je tekst pisala njegova majka Milena Kuč, muziku uradio Miloš Vojinović i aranžman Nemanja Mihajlović predstavio se prvi put na međunarodnom festivalu u oktobru ‘Dok teče Lasva’ u Novom Travniku u Bosni i Hercegovini osvojviši treću nagradu.

4757329521413912461751031838254858910564352n

Miloš i Vladimir, foto:Privatna arhiva

Uz Vladimira je u Zagrebu je bio i Miloš Vojinović kompozitor, profesor muzike u školi za Osnovno muzičko obrazovanje i vokalni trener Vladimiru u školi pjevanja Danijela Alibabića "D moll" u Bijelom Polju, dobitnik mnogih nagrada.

Profesor Vojinović kaže da je jako zadovoljan ostvarenim rezultatom na ovom prestižnom takmičenju.

"Ova nagrada kao i ona iz Travnika je našem timu potvrda za kvalitetan rad i velika satisfakcija za dalje", kazao je Vojinović za portal Kodex.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.