Formiran Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima
Foto:Vlada CG

Saradnja policije i tužilaštva profesionalna i kvalitetna

Formiran Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović su danas održali sastanak na kojem je ocijenjeno da je saradnja policije i tužilaštva profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv najtežih i svih drugih oblika kriminala.

Napredak u borbi protiv organizovanog kriminala prepoznat je i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori, a ocjene evropskih partnera potvrđuju odlučnost policije i tužilaštva u postizanju mjerljivijih rezultata u ovoj oblasti, saopšteno je nakon sastanka iz Uprave policije.

Na sastanku je razmatrana i borba protiv trgovine ljudima, kao jednog od aktuelnih izazova i u državama regiona.

"VDT Stanković i direktor Veljović ocijenili su da treba da postoji jača povezanost nadležnih organa u rješavanju ove problematike, kako bi akcije na otkrivanju, suzbijanju i procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima i povezanih krivičnih djela bile pravovremeno koordinirane a time i efikasnije.Stanković i Veljović su, shodno tome, danas formirali Operativni tim za borbu protiv trgovine ljudima kojim rukovoditi tužilac a čiji članovi su predstavnici MUP–a, Uprave policije, Tužilaštva i Ministarstva pravde", navodi se u saopštenju.

20181206DirektorUpravepolicijeVeselinVeljovicsapredstavnicimaVrhovnogdrzavnogtuzilastva2

"Saradnja policije i tužilaštva daje konkretne rezultate"

Uprava policije,podsjeća se, u koordinaciji sa tužilaštvom, u kontinuitetu sprovodi akciju trajnog karaktera usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje trgovine ljudima i bliskih krivičnih djela, a kako bi rezultati u narednom periodu bili još uspešniji policija preduzima brojne aktivnosti u jačanju stručnih i materijalno – tehničkih kapaciteta uz podršku međunarodnih partnerskih organizacija. 

 

                                                                              

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.