Retrogradni Merkur danas kreće naprijed: Da biste uspjeli, zamislite cilj
ilustracija

Astrologija

Retrogradni Merkur danas kreće naprijed: Da biste uspjeli, zamislite cilj

U večernjim satima, 6.12. Merkur kreće prema naprijed. Astrolozi vjeruju da će doći i do pomaka u vašim životima, samim tim što će vam neke situacije biti jasnije. Sada možete početi da rješavate nejasnoće i probleme iz prošlosti.

Ovi protekli dani, od početka decembra pa sve do danas mogli su biti nešto zahtjevniji. 

Sukob između Sunca i Marsa mogao je dovesti do sukoba, jačanja antagonizama i nervoze, iscrpljenosti, problema s muškarcima, pa i do prolaznih zdravstvenih smetnji. No isto tako podsticao nas je da krenemo u akciju i izborimo se za ono do čega nam je stalo. Taj sukob traje još neko vrijeme iako se tenzije lagano smanjuju. 

U večernjim satima, 6.12. Merkur kreće prema naprijed. Verujem da će doći i do pomaka u vašim životima, samim tim što će vam neke situacije biti jasnije. Sada možete da počnete da rješavate nejasnoće i probleme iz prošlosti. Progovoriti o onome o čemu ste ćutali. Pitati i tražiti odgovor. Pokrenuti, inicirati, odlučiti. Možda će vam i neki odgovori ili uvidi doći sami. Misli su sređenije, jasnije vidite uzrok nekim događanjima, piše Atma.hr.

Istovremeno Sunce se nalazi u kvadratu s Neptunom i Marsom. Dakle još uvijek treba da vježbate strpljenje i suzdržanost. Ako ste razdražljivi, ako slabije spavate ili se čudno osjećate, a ne znate zašto, pričekajte da prođe ovih nekoliko dana. Postupajte oprezno, razmišljajte racionalno, ne dopustite da vam zablude ili nerealna nadanja zamute vid. 

Mars u bliskom kontaktu s Neptunom može da donese laži, skrivanja, neiskrenost, probleme s vodom, plinom, alkoholom i opijatima uopšteno. Može se pojaviti i snažan osjećaj krivice ili potreba da nešto učinite u tajnosti. Možete prevariti ili biti prevareni. Pasti na šarm romantičnog zavodnika/zavodnice. 

I to tako ovo je vrijeme nadahnuća i novih vizija te sposobnosti ostvarenja zamišljenog. Da biste uspjeli, dobro je vjerovati i zamisliti sam cilj. Iskoristite i dobrobiti meditacije. 

Mjesec je u Škorpiji, bliži se Merkur još jedan aspekt koji nas podstiče na komunikaciju i razgovor, naročito kad su u pitanju osjećanja, strasti, pa i novac. Možemo zaista doći do vrlo korisnih saznanja. 

Venera je ušla u Škorpiju, znak koji traži intenzivna i strastvena ljubavna iskustva i igra na sve ili ništa! Do kraja mjeseca može biti rastanaka, ali i vrlo intrigantnih afera.

Atma.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.