Majka tvrdi da se dječak sam povrijedio, rane od stakla
Foto:portalanalitika.me

Negirala krivicu

Majka tvrdi da se dječak sam povrijedio, rane od stakla

Državljanka Srbije Marija P, porijeklom iz Niša, negirala je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici da je teško ranila sedmogodišnjeg sina.

Ona se tereti da je preksinoć u iznajmljenoj kući, u mjestu Rijeka Crnojevića, nožem izbola sina. Uhapšena je čim je slučaj prijavljen policiji, a tereti se za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Istražitelji sumnjaju da je okrivljena u alkoholisanom stanju zlostavljala sina, kojem je kasnije nožem nanijela više ubodnih rana po tijelu, piše Dan.

Ipak, ona je pred tužiocem tvrdila da ti navodi nijesu tačni i da se dječak sam povrijedio. Kazala je da je vidjela da je krvav i da ima rane koje su najvjerovatnije od stakla.

Kategorično je odbacila krivicu i optužbe da je ona sedmogodišnjaku nanijela povrede.

Branilac po službenoj dužnosti uhapšene M.P, advokat Božidar Milonjić, potvrdio je za "Dan" da je njegova klijentkinja negirala krivicu i da joj je tužilac Jovićević nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata.

Predloženo je da se osumnjičenoj odredi pritvor, budući da je strana državljanka, ali i zbog mogućeg uticaja na više svjedoka koje će istražitelji saslušati u nastavku istrage.

Dječak je hitno operisan i sada je stabilno i nije životno ugrožen.

Tužilaštvo je tražilo da se u nastavku istrage sasluša više svjedoka, mještana Rijeke Crnojevića, koji su nadležnim organima prijavili čudna dešavanja u kući osumnjičene. Neki od njih su na licu mjesta tvrdili da je ranjeni dječak bio žrtva porodičnog nasilja duže vrijeme.

Nadležni su, ipak, saopštili da nijesu dobijali prijave za takve slučajeve.

Pančićeva je pojasnila da nije udata, a da je otac dječaka u Herceg Novom. Navodno ih nije posjećivao dvije godine. Pojasnila je da je u mjestu Rijeka Crnojevića iznajmila kuću u kojoj je živjela sa sinom. Bavila se ugostiteljskim poslom u tamošnjim lokalima.

Osumnjičena M.P. danas će biti privedena na saslušanje u Viši sud u Podgorici. Sudija za istragu nakon toga odlučiće da li će joj odrediti pritvor ili će joj biti omogućeno da se brani sa slobode.

U međuvremenu, tužilac je izdao naredbu da se obavi više vještačenja kako bi se utvrdili detalji ranjavanja.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.