Za NVO projekte preko 250.000 eura od Ministarstva prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Za NVO projekte preko 250.000 eura od Ministarstva prosvjete

U Ministartvu prosvjete potpisani su ugovori sa predstavnicima 24 nevladine organizacije za finansiranje projekata u 2018. godini, za čiju je realizaciju izdvojeno preko 250.000 eura iz budžeta Ministarstva.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, ugovori su potpisani sa nevladinim organizacijama čiji su projekti po osnovu Javnog konkursa ''Danas preduzetan, sjutra izuzetan“ i „Za škole koje se vole“, ocijenjeni kao najbolji. 

Po osnovu Javnog konkursa ''Danas preduzetan, sjutra izuzetan“ ugovori su potpisani sa sljedećim nevladinim organizacijama: NVO ''Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju –Podgorica''; NVO ''Crnogorska asocijacija za nove tehnologije –MANT''; NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju ''Pružite nam šansu''; NVO Apus; NVO Evropski pokret u Crnoj Gori; NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvou ''Staze''; NVO Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID; NVO ''Naša budućnost'' i NVO Centar za razvoj preduzetničkog društva.

GetImage1

Najbolje projekte po osnovu javnog konkursa „Za škole koje se vole“ dostavili su: NVO „Udrženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica“, NVO „Sjeverna zemlja“, NVO Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju „Staze“, NVO Asocijacija speleoloških društava CG, NVO „Centar za demokratiju i ljudska prava - CEDEM“, NVO „Alfa centar“, NVO „Razvojni centar“, NVO „Roditelji“, NVO „Fenix Crna Gora“, NVO „NOVI HORIZONT“, NVO „NLP NETWORK“, NVO „Ekvivalent“, NVO „Centar za građansko obrazovanje CGO“, NVO „Identitet“ i NVO „Savez za djecu i mlade - KUĆA“, sa kojima je i potpisan ugovor. 

Sa predstavnicima NVO ugovor su potpisale predsjednice komisija Vesna Gajević i Majda Mulić, a sastanku su prisustvao i državni sekretar Ministarstva prosvjete, Aleksandar Mitrović, koji je poželio uspješnu saradnju i kvalitetnu implementaciju projekata navedenih nevladinih organizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.