Medenica: Viši sud i SDT nijesu u konfliktu interesa, Medojević i Knežević svjedoci
Vesna Medenica

Medenica: Viši sud i SDT nijesu u konfliktu interesa, Medojević i Knežević svjedoci

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica saopštila je da Viši sud i Specijalno tužilaštvo nijesu bili u konfliktu interesa prilikom predlaganja i odlučivanja o kazni zatvora liderima Demokratskog fronta, jer su Nebojša Medojević i Milan Knežević svjedoci, a ne oštećeni u postupku.

Medenica je istakla da su svjedoci po zakonu dužni da govore istinu i da zakon moraju poštovati svi.

"Da su Knežević i Medojević optužena lica onda bi bio konflikt interesa i moralo bi biti nužno izuzeće. U pitanju su svjedoci, i konflikta interesa nema. To je jedna procesna radnja koja se odvija i koja nema nikakvog uticaja u odnosu na nepristrasnost, odnosno u sumnju na nepristrasnost", kazala je Medenica, prenosi Rtcg.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.