Puna podrška Crne Gore evropskom i evroatlantskom opredjeljenju Makedonije
Foto: MUP

Puna podrška Crne Gore evropskom i evroatlantskom opredjeljenju Makedonije

Crna Gora i Makedonija prijateljske su zemlje, a kvalitet odnosa potvrđen je kroz različite aspekte kako bilateralne tako i regionale saradnje, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora Republike Makedonije u Crnoj Gori, Mihajla Trpkoskog.

Izrazivši podršku politici evropskog i evroatlantskog opredjeljenja Makedonije, i konkretnim koracima na tom putu, ministar Nuhodžić je poručio da Republika Makedonija može računati na pomoć i podršku Crne Gore u predstojećim aktivnostima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sagovornici su konstatovali da od naročitog značaja može biti dosadašnje iskustvo Crne Gore u procesu evropskih integracija, budući da je veliki dio tog puta naša zemlja već prešla, kao i podrška procesu pristupanja NATO-u, što je Crna Gora već ostvarila postavši član ove Organizacije. 

Kako su naveli, sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na projekte između dva resora unutrašnjih poslova i konstatovali da je kvalitet njihove realizacije na visokom nivou, naročito u oblasti policijskih poslova, sa akcentom na organizovanje zajedničkih patrola u okviru kojih policajci iz Makedonije zajedno sa crnogorskim kolegama patroliraju našim primorjem tokom ljetnje turističke sezone. 

Pohvaljeni su i projekti u oblasti vanrednih situacija, kao i aktivnosti na planu borbe protiv trgovine ljudima, koje su ozvaničene potpisivanjem Sporazuma u ovoj oblasti. 

U narednom periodu, kako su zaključili ministar i ambasador, saradnja dvije zemlje unapređivaće se kako kroz pojedinačne projekte, tako i kroz regionalne inicijative i platforme, u cilju snažnijeg ekonomskog razvoja i povoljnog regionalnog bezbjednosnog ambijenta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.