Palmer: Makedonija bi mogla da postane 30. članica NATO do proljeća 2020.
Metju Palmer

Palmer: Makedonija bi mogla da postane 30. članica NATO do proljeća 2020.

Visoki američki zvaničnik rekao je da bi Makedonija mogla da uđe u NATO do proljeća 2020. ako primijeni sporazum s Grčkom o promjeni imena u Republika Sjeverna Makedonija.

Tim sporazumom se rješava dugogodišnji spor dvije zemlje.

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je rekao danas u Sarajevu da bi Makedonija mogla da postane 30. članica NATO čak za 18 mjeseci od sada. 

"To je potpuno realistični ciljni datum", rekao je Plamer,prenosi Beta.

On je međutim izrazio zabrinutost zbog ruskog "štetnog uticaja" na Zapadnom Balkanu, uključujući i napore da se podrije odluka Makedonije o strijemljenju da postane članica NATO. 

"Kremlj vidi unapređenje svojih interesa u regionu kroz sporove, nepovjerenje i nered", rekao je Palmer i dodao da je Rusija prije svega usmjerena ka promovisanju sopstvenih "vizija i ciljeva koje su sve više u suprotnosti" s ciljevima SAD.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.