Radulović: EU da otvori strukturalne fondove na korištenje i u periodu pregovora
Radulović na panelu "Proširenje EU 2025 i nakon toga"

Radulović: EU da otvori strukturalne fondove na korištenje i u periodu pregovora

U Evropskom parlamentu je juče održan panel "Proširenje EU 2025 i nakon toga". Domaćini skupa su bili Međunarodni Evropski pokret i poslanici EU, a na panelu je govorio i predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori, Momčilo Radulović.

Kako je saopšteno iz Evropskog pokreta, Radulović je u svom govoru skrenuo pažnju na nedovoljan angažman EU u regionu kao i na potrebu za intenziviranjem procesa pridruživanja.

Takođe je naglasio neophodnost ekonomskih investicija EU zemalja i uspostavljanje balansa između političkog i ekonomskog dijela procesa pridruživanja.

"Na kraju, predsjednik Radulović je pozvao EU da otvori pregovore sa svim zemljama regiona, da otvori strukturalne fondove na korištenje i u periodu pregovora, kao i da zemlje EU povećaju nivo direktnih i greenfield investicija u zemljama Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Na panelu su govorili i drugi ugledni eksperti iz regiona kao i poslanica Evropskog parlamenta Eva Majdel. Moderator panela bio je Dušan Reljić. 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.