Palermo: Uhapšeno  46 vođa Koza Nostre
Novi "bos" Setimino Mineo

Palermo: Uhapšeno 46 vođa Koza Nostre

U akciji italijanskih bezbjednosnih snaga u Palermu uhapšeno je 46 vođa sicilijanske mafijaške organizacije Koza Nostra.

Lokalni mediji navode da se među uhapšenima nalazi i novi šef mafije 80-godišnji Setimino Mineo. 

Mineo je prošle godine pušten na slobodu, nakon što je odležao 11 godina u zatvoru. U akciji su uhapšeni i Gregorio di Đovani, u prošlosti poznat kao mafijaški kum, kao i Filipo Salvatore Biskonti i Franćesko Coleti. 

Italijanski mediji navode da su se vođe Koza Nostre, nakon posljednjeg sastanka održanog 1993. godine, prvi put sastali u maju ove godine. 

Tokom istrage ekipe su utvrdile da se vođe dovode u vezu s fiktivnim izvozom, oružanim napadima i teškim iznudama. 

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini rekao je da je danas izvedena "izvanredna operacija" u glavnom gradu Sicilije Palermu.

Salvini je na Tviteru naveo da je u operaciji "demontirana nova 'kupola' Koza nostre".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.