Željka Savković ide u zatvor ako ne plati kaznu?
Željka Savković

Zbog blokade saobraćajnica

Željka Savković ide u zatvor ako ne plati kaznu?

Predstavnica Koordinacionog odbora korisnica naknada po osnovu rođenja troje i više djece Željka Savković pozvana je da se sjutra javi u podgorički Sud za prekršaje radi izvršenja kazne. Ona je osuđena kao odgovorna za organizaciju protesta majki, zbog blokade saobraćajnica mimo prijavljenog mjesta održavanja protestnog skupa.

Poziv za Savković je naslovljen za kažnjenog/osuđenog i precizirano je da treba da se javi radi izdržavanja kazne. Nije precizirano o kakvoj se kazni radi.

“Ako se kažnjeni/osuđeni u ostavljenom roku ne odazove pozivu, a izostanak ne opravda, biće prinudno doveden”, navodi se u pozivu sudije.

Savković je kazala za Dan da će danas poći u sud da vidi o kakvoj je kazni riječ, te da je vjerovatno u pitanju novčana kazna koja joj je ranije izrečena, a koju nije izmirala.

Pretpostavlja se da je Sud za prekršaje preinačio novčanu kaznu u zatvorsku što im je praksa u takvim slučajevima.

Savković je u svojoj odbrani ranije kazala da se ne osjeća odgovornom zbog blokade saobraćajnica, navodeći da ne zna gdje je kraj jedne, a gdje počinje druga ulica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.