Haradinaj nakon razgovora sa Hanom:  Takse će biti ukinute kada Srbija prizna nezavisnost Kosova
Ramuš Haradinaj

Haradinaj nakon razgovora sa Hanom: Takse će biti ukinute kada Srbija prizna nezavisnost Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da takse koje je uvelo Kosovo na robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostaju na snazi, jer je na to bilo prinuđeno ponašanjem Srbije i BiH.

Poslije sastanka sa komesarom za proširenje i dobrosusjedsku politiku Johanesom Hanom, Haradinaj je na konferenciji za medije izjavio da su razgovarali o mnogim temama među kojima su bile i dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije kao i o uvođenju takse od 100 odsto ističući da će takse biti ukinute kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Rekao je da je evropskom komesaru stavio do znanja da je Kosovo bilo prinuđeno da uvede taksu zbog neprekidnih smetnji koje je vršila i vrši Srbija.

Naglasio je da je Vlada Kosova opredijeljena za evropske integracije, da je prioritet vladavina zakona, ostvarivanje prioriteta koji proizilaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i za ekonomski razvoj.

Kosovski premijer je rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza i da zahtjeva ukidanje viza za građane Kosova.

Haradinaj je rekao da odluka o uvođenju taksi nije uperena protiv Srba, građana Kosova, niti protiv bilo koje druge zajednice.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.