Nebojši Medojeviću još dva mjeseca zatvora
Nebojša Medojević

Dok ne pristane da svjedoči ili dok njegovo svjedočenje ne postane nepotrebno

Nebojši Medojeviću još dva mjeseca zatvora

Lider Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog Fronta Nebojša Medojević kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom tvrdnji iz maja prošle godine da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

"Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, prema svjedoku  N.M., a nakon što je prethodno bio novčano kažnjen rješenjem sudije za istragu ovog suda, određeno je stavljanje u zatvor zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva koji je formiran povodom javno iznijetih navoda svjedoka putem saopštenja političke stranke PZP objavljenog na portalima www.promjene.org. i www.in4s dana 03.05.2017. godine, te tvrdnji u javnosti o učešću M.K GSDT u izvršenju ratnih zločina na teritoriji Cavtata tokom 1991 i 1992 godine", saopšteno je iz podgoričkog Višeg suda.

Kako se navodi, Zatvor traje dok svjedok Nebojša Medojević pristane da svjedoči ili dok njegovo svjedočenje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže dva mjeseca računajući od dana i časa lišenja slobode.

Ovu zatvorsku kaznu Medojević može izdržati  nakon što mu istekne prva, odnosno ona zbog odbijanja da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100. 000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao "Carine".

Zatvorska kazna, je podsjetimo, određena i predsjedniku DNPa i poslaniku DFa Milanu Kneževiću. 

Kako je obrazloženo iz Višeg suda, radi se o svjedocima, a ne o okrivljenima i o stavljanju u zatvor, a ne o pritvoru, zbog čega nijesu primijenjene odredbe vezane za posalnički imunitet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.