Objavljena rang lista studenata koji su dobili stipendiju za najbolje
Ilustracija

Objavljena rang lista studenata koji su dobili stipendiju za najbolje

Ministarstvo prosvjete objavilo je rang listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za najbolje studente za studijsku 2018/2019. godinu.

"U skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini naknade za ostvarivanje prava na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju i participaciju prevoza i Konkursom za dodjelu stipendija najboljim studentima za studijsku 2018/2019. godinu, Komisija za dodjelu stipendija najboljim studentima, utvrdila je rang listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju za najbolje studente za studijsku 2018/2019. godinu i spisak studenata koji nijesu ostvarili pravo na istu", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Kako se dodaje, kriterijumi za utvrđivanje iste su bili:

- Studentima društvenih i humanističkih nauka, novim korisnicima, koji prvi put konkurišu za stipendiju i koji su ostvarili prosječnu ocjenu, odnosno indeks uspjeha u toku studija 9,75 i više; 

- Studentima prirodnih, tehničko-tehnoloških, medicinskih i poljoprivrednih nauka, novim korisnicima, koji prvi put konkurišu za stipendiju, koji su ostvarili prosječnu ocjenu, odnosno indeks uspjeha u toku studija 9,63 i više; 

- Studentima starim korisnicima, koji produžavaju pravo na stipendiju u studijskoj 2018/2019. godini, a koji su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodne godine studija i postigli indeks uspjeha najmanje 9.00, odnosno koji su ispunili uslove u skladu sa Konkursom i Pravilnikom; 

- Studentima sa invaliditetom koji su prvi put upisali godinu studija; 

- Studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja prema uslovima Konkursa.

Kandidat ima pravo prigovora na rang listu Ministarstvu u roku od osam dana od dana objavljivanja.

"Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija", kazali su iz Ministastva.

Rang listu možete preuzeti ovdje OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.