Priština blokirala pomoć namijenjenu djeci i porodiljama
Kosovska Mitrovica

Priština blokirala pomoć namijenjenu djeci i porodiljama

Zamjenik direktora Kliničko bolničkog centra K. Mitrovica Zlatan Elek reagovao je povodom zaustavljanja humanitarne pomoći na adminstrativnom prelazu Jarinje.

On je izjavio da to predstavlja uskraćivanje šanse Srbima na Kosovu i Metohiji da dobiju i humanitarnu pomoć za bolnicu.

Na Jarinju je zaustavljena humanitarna pomoć Kliničko bolničkom centru, koju je uputila Unije žena Vračara, i vraćena za Beograd. 

Elek je naveo da je ta pomoć bila namijenjena najosjeljivijoj populaciji - najmlađima i porodiljama. 

0212kmelekizjava1

Zlatan Elek, foto: Tanjug

"Humanitarna pomoć zaustavljena je na administrativnom prelazu Jarinje i poslije sulude odluke iz Prištine ona je vraćena za Beograd. Pored toga što treba da budemo snabdjeveni normalno lijekovima, nama se ne daje ni šansa da preko humanitarne pomoći dobijemo neku pomoć za bolnicu", rekao je Elek. 

Kako je naveo, za sada je stanje u bolnici stabilno, radnici su na svojim radnim mjestima, još uvijek ima zaliha, ali te zalihe se polako troše, kao i zalihe kiseonika. 

"Ako se nastavi ova situacija, nećemo biti u mogućnosti da pružamo pomoć kao do sada i na pomolu će biti prava humanitarna katastrofa na ovom dijelu KiM. Sa ovim zalihama možemo da izdržimo sedam do 10 dana, ne više od toga”, rekao je Elek.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.