Sokoli u grupi sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Kosovom

Kvalifikacije za EP

Sokoli u grupi sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Kosovom

,,Hrabri sokoli” dobili protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri Crne Gore igraće u grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, odlučeno je na današnjem žrijebu u Dablinu.

Za plasman na završni turnir šampionata Starog kontinenta ,,hrabri sokoli” će igrati sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Kosovom, prenosi Fudbalski savez Crne Gore.

Crna Gora se u kvalifikacijama već po dva puta sastajala sa Engleskom i Bugarskom, dok je sa Češkom igrala baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine. Utakmice sa Kosovom biće prvi dueli ovih reprezentacija.

Direktan plasman na završni turnir, koji će se igrati u 12 gradova širom Evrope, obezbijediće po dvije najbolje plasirane ekipe iz svih grupa, dok će kroz baraž to pravo steći još četiri reprezentacije koje su učešće u baražu izborile kroz UEFA Ligu nacija.

Države domaćini EURA 2020 su Azerbejdžan (Baku), Danska (Kopenhagen), Engleska (London), Njemačka (Minhen), Mađarska (Budimpešta), Italija (Rim), Holandija (Amsterdam), Republika Irska (Dablin), Rumunija (Bukurešt), Rusija (Sankt Peterburg), Škotska (Glazgov), Španija (Bilbao).

Raspored

GRUPA A: Engleska, Češka, Bugarska, CRNA GORA, Kosovo

GRUPA B: Portugal, Ukrajina, Srbija, Litvanija, Luksemburg

GRUPA C: Holandija, Njemačka, Sjeverna Irska, Estonija, Bjelorusija

GRUPA D: Švajcarska, Danska, Republika Irska, Gruzija, Gibraltar

GRUPA E: Hrvatska, Vels, Slovačka, Mađarska, Azerbejdžan

GRUPA F: Španija, Švedska, Norveška, Rumunija, Farska Ostrva, Malta

GRUPA G: Poljska, Austrija, Izrael, Slovenija, Makedonija, Letonija

GRUPA H: Francuska, Island, Turska, Albanija, Moldavija, Andora

GRUPA I: Belgija, Rusija, Škotska, Kipar, Kazahstan, San Marino

GRUPA J: Italija, Bosna i Hercegovina, Finska, Grčka, Jermenija, Lihtenštajn

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.