Đukanović na poziv predsjednika Poljske učestvuje na Samitu o klimatskim promjenama
Milo Đukanović

Očekuje se usvajanje Deklaracije o solidarnosti i pravičnoj tranziciji

Đukanović na poziv predsjednika Poljske učestvuje na Samitu o klimatskim promjenama

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće danas u Katovice gdje će na poziv predsjednika Republike Poljske Andžeja Dude učestvovati na Samitu lidera 24. Konferencije država ugovornica Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (COP24), saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Konferencija u Katovicama predstavlja jedan od najznačajnih skupova predstavnika država, naučnih institucija i organizacija civilnog društva, tri godine nakon usvajanja istorijskog sporazuma u Parizu, 2015.", pojašnjavaju iz kabineta Đukanovića.

Predsjednik Đukanović će imati izlaganje na plenarnoj sesiji segmenta na visokom nivou.

"Očekuje se usvajanje Deklaracije o solidarnosti i pravičnoj tranziciji, i potvrda snažne posvećenost primjeni Pariskog sporazuma o klimi, kao i susreti uobičajeni na ovakvim skupovima", dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.