Telegram Đukanovića: Buš bio držvanik posvećen stvaranju bezbjednog svijeta za sve
Milo Đukanović

Povodom smrti bivšeg predsjendika SAD

Telegram Đukanovića: Buš bio držvanik posvećen stvaranju bezbjednog svijeta za sve

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća Džordžu Bušu mlađem povodom smrti njegovog oca Džordža Herberta Vokera Buša.

“Povodom smrti Vašeg oca, Džordža Herberta Vokera Buša, 41. predsjednika Sjedinjenih Americkih Drzava, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu predsjednika.

Kako je naveo Džordž H.W. Buš ostaće u sjećanju i kao lider vodeće zemlje svijeta i državnik koji je djelovao oprezno, ali i hrabro i odlučno, u momentima kada se međunarodna zajednica suočavala sa brojnim ratnim krizama i bezbjednosnim izazovima.

"Oslonjen na svoje bogato profesionalno iskustvo, znao je da donosi teške odluke u izuzetno složenim situacijama, demonstrirajući, pri tome, puno uvažavanje globalnih interesa i spremnost za saradnju i za podršku saveznika", naveo je Đukanović.

On je istakao da je predsjednik Buš bio državnik koji je imao viziju, volju i posvećenost da stvara svijet koji će biti siguran i bezbjedan ne samo za američki narod, već za sve iskrene sljedbenike demokratskih vrijednosti i ideala, budući duboko svjestan da je posebna obaveza najvećih i najjačih da budu, istovremeno, i najodgovorniji.

"Kao čovjek posvećen domovini, javnoj službi i porodičnim vrijednostima, ostavio je neizbrisivi trag na američkoj i svjetskoj sceni, koji će inspirisati generacije koje dolaze i služiti im kao primjer. Uvjeren sam da će američki narod sa pijetetom čuvati uspomenu na ličnost Predsjednika Buša i sjećati se njegovih zasluga za napredak SAD i za stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta”, kazao je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.