Pariz: Studentkinja ofarbala kosu, a onda joj se glava preko noći udvostručila i potpuno deformisala! (VIDEO)
Foto: Youtube/Screenshot

Hemikalije iz Farbe su smrtonosne

Pariz: Studentkinja ofarbala kosu, a onda joj se glava preko noći udvostručila i potpuno deformisala! (VIDEO)

Esteli (19) glava je preko noći poprimila neprirodni oblik, nalik znaku karo u kartama, kada je jedno obično farbanje kose pošlo po zlu.

"Obojila sam kosu, a onda je glava počela da mi nenormalno raste, sve dok nisam morala da se borim za život. A sve zbog jedne česte hemikalije u farbi" - započela je svoju priču Estel (19) studentkinja iz Pariza.

Ona je doživjela tešku alergijsku reakciju na boju za kosu koju je kupila u supermarketu, a fotografije koje je snimila nakon bojenja kose pokazuje kako joj se glava gotovo udvostručila.

Kako piše Parizijen, sve se dogodilo zbog hemikalije Parafenilendiamin (PPD), koji se nalazi u velikom broju boja za kosu i najčešći je uzrok alergijskih reakcija.

Estel je poslušala savjet koji stoji na svakoj farbi za kosu - da je nanese prvo na mali, skriveni dio tijela, ali umjesto da sačeka 48 sati, nestrpljiva djevojka je počela da se farba već pola sata kasnije.

Ubrzo je osjetila kako je koža glave svrbi i peče pa je popila antihistaminike, no ujutro se stanje drastično pogoršalo.

Obim glave porastao joj je na čak 63 centimetara, a užasanom osjećaju dodala je i činjenica da joj je i jezik otekao.

"Nisam mogla da dišem, glava mi je izgledala poput sijalice. Skoro sam umrla i ne želim da se to dogodi nekom drugom", upozorila je Esteli.

Parizijen javlja da se uspješno oporavila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.