Brajović: Dijalog vlasti i opozicije doveden u pitanje; Mandić: Sačekaćemo odluku Apelacionog suda
Foto:Screenshot

Brajović: Dijalog vlasti i opozicije doveden u pitanje; Mandić: Sačekaćemo odluku Apelacionog suda

Nakon skoro šest sati razgovora, završen je sastanak kolegijuma Skupštine Crne Gore, koji je sazvan zbog hapšenja poslanika Nebojše Medojevića iz Demokratskog fronta.

Dijalog vlasti i opozicije doveden je u pitanje nakon hapšenja Medojevića, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović nakon sjednice.

Brajović je novinarima u parlamentu kazao da se trenutna situacija može ocijeniti “najblaže rečeno komplikovanom”.

“Izraženo je negodovanje zbog situacije koja je nastala, pogotovu što je do toga došlo u trenutku kada je stepen povjerenja u Skupštini bio na najvećem nivou u posljednje vrijeme”, rekao je Brajović, prenijela je agencija Mina.

On je dodao da je loše što je došlo do takve situacije jer može narušiti izgrađeno povjerenje.

“Dogovorili smo se da ozbiljno analiziramo eventualne izmjene zakonskih normi u dijelu koji se odnosi na poslanički imunitet kako bi se te odredbe prezicirale i tako izbjegle nejasnoće u tumačenju”, kazao je Brajović.

Kako je rekao, očekuju da se Apelacioni sud u roku od 48 sati izjasni na podnijetu žalbu advokata Medojevića.

Poslanik DF-a, Andrija Mandić, kazao je da su na sjednici Kolegijuma razmijenili mnogo argumenata i imali razumijevanje od najvećeg broja učesnika.

On je kazao mu je žao što nijesu usvojili zajedničke zaključke na Kolegijumu kojima bi se snažno osudilo hapšenje Medojevića.

Kazao je da će sačekati odluku suda i da će nakon toga odlučiti o daljim koracima, uputivši zahvalnost simpatizerima DFa na podršci i pozivajući ih da sačekaju odluku Apelacionog suda kako bi se odlučilo o daljim potezima.

Poslanik Milan Knežević demantovao je da su on i Medojević odbili da svjedoče.

"Naprotiv, sjedočili smo dva puta u SDTu. Prvi put smo kažnjeni sa po 1.000 eura a drugi put je zatraženo od istražnog sudije da nam se odredi pritvor", rekao je Knežević tvrdeći da su ispunili građansku dužnost i dali iskaze.

Medojević je uhapšen sinoć, pola sata nakon ponoći, po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Viši sud je za Medojevića odredio pritvor u trajanju do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu. 

Istu naredbu Viši sud danas je donio za još jednog poslanika DF-a Milana Kneževića, koji se nalazi u zgradi Skupštine, odakle ne želi da izađe, jer bi u suprotnom bio uhapšen. Pravni zastupnici poslanika Medojevića i Kneževića danas su uložili žalbe na rješenja o određivanju pritvora. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.