Zenka: Institucije itekako spremne da sačuvaju stabilnost Crne Gore
Zenka, foto:AA

Zenka: Institucije itekako spremne da sačuvaju stabilnost Crne Gore

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka očekuje da će za dvije, tri godine Crna Gora biti novi član Evropske unije (EU). Tokom posjete Regionalnoj kancelariji agencije Anadolije (AA) za Balkan, govorio je o stanju u Crnoj Gori i pristupu EU.

"Nezahvalno je govoriti o datumu kada ćemo pristupit", rekao je Zenka navodeći da Crna Gora zaslužuje da bude dio EU jer prednjači u otvaranju i zatvaranju mnogih poglavlja i dodao: Mnoge zemlje u regionu su tek na početku, a Crna Gora je prošla više od pola puta. Mi zaslužujemo da budemo nagrađeni za naš trud članstvom u evropsku porodicu". 

Kako je kazao, članstvom neće dobiti samo Crna Gora nego i Evropa. 

"Što se mene tiče, mi smo spremni i sjutra da uđemo u Evropu ali očekujem da će za dvije, tri godine Crna Gora biti novi član EU", poručio je Zenka.

Govorio je i o pričama u vezi s novom destabilizacijom političke situacije u Crnoj Gori, a sve zbog hapšenja poslanika u Skupštini te zemlje.

"Bili smo mnogo zabrinuti dešavanjima tokom izbora 2016. godine. Mnogo nas je zabrinjavalo što se to spremalo i kakvi su to crni scenariji, kakve su to mračne snage koje su bile spremne da žrtvuju svoj narod, pristalice zarad ostvarivanja nekih svojih ciljeva. Nažalost, to nije novina na Balkanu, u vođenju politika na Balkanu", pojasnio je Zenka.

Istakao je da "on vjeruje u institucije Crne Gore koje su itekako spremne da sačuvaju stabilnost zemlje". 

"Nećemo dozvolit da preovladavaju neke politike koje će da nas vrate u neka mračna vremena. Crna Gora želi naprijed, želi put Evrope i spremna je za to. Ima politički potencijal i moć da sačuva sve ove vrijednosti", dodao je ministar Zenka. 

Ministra Zenka dočekao je Hakan Celik, direktor Regionalnog ureda Anadolije za Balkan, koji ga je tom prilikom informisao o radu agencije. 

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.