Pretresi u Podgorici: Pronađeno oružje, municija, bombe, eksploziv i kokain
Ilustracija

Dva lica lišena slobode

Pretresi u Podgorici: Pronađeno oružje, municija, bombe, eksploziv i kokain

Službenici Sektora kriminalističke policije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektora za vanredne situacije, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, izvršili su više pretresa na području glavnog grada.

Pretresi su izvršeni radi kontrole bezbjedonosno interesantnih lica, a u cilju sprječavanja vršenja krivičnih djela,  i po naredbi nadležnog sudije za istragu.

"Prilikom pretresa prostorija koje koristi D.V. iz Podgorice, policijski službenici su pronašli i oduzeli: pištolj i revolver u ilegalnom posjedu, veću količinu municije različitog kalibra, ručnu bombu M75 i ručnu bombu M52.

D.V. je lišen slobode i biće sproveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Nadalje, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.J. službenici policije su pronašli i oduzeli oko 280,6 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, kao i šest komada eksplozivnog sredstva i sporogoreći štapin.

"M.J. je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodanja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i KD nedozvoljeno držanje opružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

Svi pronađeni predmeti biće upućeni na u Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.