Vukotić dobio 15 mjeseci zatvora za falsifikovanje isprava
Jovica Vukotić

Beograd

Vukotić dobio 15 mjeseci zatvora za falsifikovanje isprava

Vođa "škaljarskog klana" Jovica Vukotić osuđen je na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, piše "Blic".

Presuda je objavljena danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Vukotić je mirno saslušao izricanje presude, dok je njegov otac koji je bio u publici žustro negodovao na presudu, zbog čega je i udaljen iz sudnice, piše Kurir.

"Sudiće vam lično Ostrog, ovo je presuda BIA", rekao je Vukotićev otac nakon čega je sutkinja reagovala i izbacila ga sa suđenja.

Vođa škaljarskog klana, uhapšen je početkom septembra u Antaliji kada je kod njega pronađen makedonski pasoš, na ime Georgije Andonov.

Tada su ga turske vlasti ekspresno protjerale u Srbiju, a Vukotić je u Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan 12. septembra.

Vukotić je više od dva sata iznosio odbranu, često izražavajući negodovanje što se našao u Srbiji, jer, kako je rekao, "pasoš nije koristio u njoj". Vukotić je rekao da je bio u Turskoj sa svojom vanbračnom partnerkom.

Na saslušanju je priznao da je falsifikovao putnu ispravu, a kako je objasnio, to je bilo zato što se nalazio na plavoj potjernici Crne Gore.

Sud je sredinom novembra odbio predlog da se Vukotiću ukine pritvor i ponuđeno jemstvo u iznosu u iznosu od 250 hiljada eura i stan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.