Advokati Medojevića i Kneževića uložili žalbu Apelacionom sudu: Brutalno prekršen zakon
Dražen Medojević, foto:AA

"Nezapamćena praksa"

Advokati Medojevića i Kneževića uložili žalbu Apelacionom sudu: Brutalno prekršen zakon

Pravni zastupnici poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, koji je sinoć uhapšen u Podgorici, predali su danas žalbe na rješenje o određivanju zatvora Apelacionom sudu Crne Gore.

Advokat Nebojše Medojevića, Dražen Medojević kazao je danas novinarima ispred suda da je Medojević sinoć sproveden "na brutalan način" u zatvor u Spužu. 

"Mi smo predali žalbe. Akteri pravosudnog sistema su doveli sebe u kompromitujući situaciju, brutalno su prekršili Zakon o krivičnom postupku", rekao je advokat Medojević javlja Anadolija.

2018113023369224039477427Web

Medojević, foto:AA

Istakao je da je odluka nezakonita i da su poslanici Nebojša Medojević i Milan Knežević nekoliko puta dali izjave pred sudom kao svjedoci, vezano za javno izgovorenu riječ da navodno znaju da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100 hiljada eura. 

"Ovo je prvi put u istoriji pravosuđa da se predsjednici partija uz ovakvo brutalno kršenje zakona stavljaju u zatvor, ovo je nezapamćena praksa", rekao je advokat Dražen Medojević. 

2018113023369224039477428Web1

Radosavljević, foto:AA

Dušan Radosavljević, pravni zastupnik poslanika Milana Kneževića, za koga je Viši sud takođe donio rješenje o zatvoru do dva mjeseca, objasnio je da je u ovoj situaciji ignorisan poslanički imunitet. 

"Ovo nije pritvor ni zatvor, nego nešto što se pravno zove stavljanje u zatvor", kazao je Radosavljević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.