Viši sud: Dva mjeseca zatvora određeno i Kneževiću
Milan Knežević

Zbog odbijanja da svjedoče u predmetima SDT

Viši sud: Dva mjeseca zatvora određeno i Kneževiću

Zbog odbijanja da svjedoči u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva stavljanje u zatvor određeno je osim Nebojši Medojeviću i poslaniku Demokratskog fronta Milanu Kneževiću.

"Rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici, a nakon ukidanja prethodnog rješenja od strane Apelacionog suda Crne Gore, po razmatranju spisa predmeta, žalbenih navoda i ukidnih razloga, uvažene su žalbe Specijalnog državnog tužilaštva i preinačena rješenja sudije za istragu ovog suda, pa je svjedocima K.M. i M.N., jer su pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što su bili novčano kažnjeni rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici ponovo odbili da svjedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva, određeno stavljanje u zatvor", istakla je Aida Muzurović savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda.

Kako je dodala, zatvor traje dok svjedoci Knežević i Medojević pristanu da svjedoče ili dok njihovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana i časa lišenja slobode.

"Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 24 časa od časa prijema prepisa rješenja.Imajući u vidu odredbu člana 119 stav 5 Zakonika o krivčnom postupku žalba protiv ovog rješenja ne zadržava izvršenje rješenja", saopštila je Muzurović isped Višeg suda.

Knežević se još uvijek nalazi u Parlamentu Crne Gore, gdje je ostao nakon što je saznao da je Medojević uhapšen.

Medojević je lišen slobode po nalogu za hapšenje koji je izdao Viši sud u Podgorici u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Nakon lišenja slobode Medojević je sproveden u ZIKS.

Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor u trajanju do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji ovog lica da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100.000 eura.

Pritvor za Kneževića je određen zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.