Ministarstvo nauke finansira 17 atraktivnih stipendija za mlade istraživače

Izašla rang lista odobrenih stipendija za doktorska istraživanja

Ministarstvo nauke finansira 17 atraktivnih stipendija za mlade istraživače

Ministarstvo nauke odobrilo je ove godine 17 stipendija za doktorska istraživanja za koje je izdvojilo sredstva od oko 700.000 eura.

"Stipendije podrazumjevaju mjesečnu naknadu istraživačima u visini 700 eura, ali i značajna sredstva za istraživanja, čiji je važan element međunarodna ili intersektorska mobilnost, u iznosu do 10.000 eura godišnje", saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Podsjećanja radi, Ministarstvo nauke je u maju ove godine objavilo Javni poziv za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori.

Do isteka roka za prijavljivanje dostavljene su 34 prijave, nakon čega je uslijedio proces evaluacije. 

"Na osnovu rezultata evaluacije, Ministarstvo je pripremilo Rang listu odobrenih stipendija za doktorska istraživanja.

Svečanost dodjele stipendija biće upriličena na Vili Gorica 14. decembra 2018. godine.

Namjera Ministarstva nauke je da u naredne dvije godine objavljuje isti poziv, kako bi se postigla kritična masa od 50 mladih istraživača koji bi svoje radno vrijeme potpuno posvetili istraživanjima", saopšteno je.

Rang listu odobrenih stipendija za doktorska istraživanja možete vidjeti OVDJE.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.