Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta, Haradinaj: Spremite se, potrajaće
Haradinaj i Vučić

Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta, Haradinaj: Spremite se, potrajaće

Vučić rekao da srpske vlasti nemaju kontrolu ni nad jednim pedljom Kosova i Metohije, ali da zato imaju narod.

"Naša situacija nimalo nije laka, kada zavisite od volje Prištine i od toga hoće li da poštuju pravo ili ne. Ako se neko ponaša nepravno, ograničene su vam mogućnosti djelovanja", kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike u Zrenjaninu,prenosi B92.

Nismo u lakoj poziciji, jer nemamo kontrolu "ni nad jednim pedljom KiM", ali zato imamo svoj narod, koji je spreman da čuva svoja ognjišta, a oni imaju svoju državu koja je spremna da im svakako pomogne, poručio je predsjednik Srbije. 

S druge strane, kako dodaje, srećan je "što su se Srbi podigli i probudili i što razumiju koliko su pogođeni ovim mjerama i što su na civilizovan i razuman način pokazali razliku između sebe i onih koji su te mjere uveli".

Govoreći o današnjem sastanku s predstavnicima Srpske liste, Vučić kaže da će ih zamoliti da nastave s mirnim protestima, a državni vrh će nastaviti da na međunarodnom planu ukazuje na štetnost odluka Prištine, koje dubinski razaraju mir. 

"Nadam se da će biti razuma i snage u međunarodnoj zajednici da izvrše pritiske na one koijima je sprovođenje nepravnih aktivnosti postala svakodnevnica", zaključio je on, ali i dodao da ne vjeruje da će Priština skoro ukloniti tarife od 100 odsto na srpske proizvode.

Sa druge strane, kosovski premijer Ramuš Haradinaj poručio da povećane takse za Srbiju mogu ostati na snazi do priznanja nezavisnosti Kosova.

"Kažu da je to za dnevnu politiku, ali spremite se da ova mjera može ostati veoma dugo. Može ostati sve do priznavanja nezavisnosti Kosova od Srbije, sve dok nemamo jedan sveobuhvatni sporazum, gdje stoji i priznanje, i sjedište u UN, i nestala lica, i dugovi i penzije...", rekao je Haradinaj.

"Mi smo ustali, ovo je suverena odluka i nisu je donijeli saveznici Kosova, nego mi, kad nismo imali kud", rekao je Haradinaj za Klan TV. 

On je optužio Beograd da je u prošlosti zloupotrebljavao Srbe sa Kosova, i da su žrtve bili i oni i Albanci. 

Haradinaj takođe tvrdi da će se "pobrinuti o Srbima sa Kosova" i da će ih snabdijevati i južno i sjeverno od Ibra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.