Katnić: Milić  zloupotrijebila crnogorske institucije, odvojiti postupak
Branka Milić, foto:Novosti

Katnić: Milić zloupotrijebila crnogorske institucije, odvojiti postupak

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je da se postupak u odnosu na optuženu Branku Milić razdvoji, te da joj se sudi kada se za to steknu uslovi.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić predložio je da se postupak protiv Branke Milić razdvoji i da joj se sudi kada bude dostupna sudu.

"Ako se ovaj postupak ne bi razdvojio sigurno bi ta nezakonita aktivnost dobila na značaju i bila bi realizovana što sud ni u kom slučaju ne smije da dozvoli. Optužena se dala u bjekstvo čime je jasno zloupotrijebila crnogorske institucije,posebno Mitropoliju crnogorsko primorsku. Zloupotrijebljena je i ambasada Srbije"- kazao je on.

Dodao je i da postoji osnovna sumnja da je sve bilo organizovano, te da je zloupotrijebljena korektnost tužilaštva.

O predlogu Tužilaštva Viši sud će odlučiti naknadno.

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. odloženo je za sjutra od 9 sati.

Viši sud u Podgorici naredio je juče izdavanje potjernice za Brankom Milić, koja je, nezadovoljna što je sud odbio njen zahtjev za izuzeće vještaka, 23. novembra napustila suđenje i pomoć zatražila u Ambasadi Srbije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.