Oko 60 posto Britanaca odreklo bi se dijela plate za više slobodnog vremena
Foto: Ilustracija

Sreća zaista ima cijenu

Oko 60 posto Britanaca odreklo bi se dijela plate za više slobodnog vremena

Britanski istraživači su sproveli istraživanje kako bi saznali "da li sreća ima cijenu".

Na kraju su došli do zaključka da sreća zaista ima cijenu, a to je oko 2.000 funti, ili 2.261 euro – upravo tolikog iznosa od plate bi se odreklo oko polovine Britanaca samo da bi imali više slobodnog vremena i da bi bili srećniji, prenosi Anadolija.

Rezultati godišnjeg izvještaja kompanije “LajfSrč“ za 2018. godinu pokazali su da je broj Britnaca koji smatraju da imaju lošu ravnotežu privatnog i poslovnog života povećan na 10 posto.

Prema istom izvještaju, oko 44 posto osoba u toj zemlji vjeruje da previše rade, dok je oko 60 posto njih kazalo da bi se odrekli dijela plate za više slobodnog vremena.

Ista studija je pokazala da su "milenijalci", generacija osoba rođenih od ranih osamdesetih do ranih dvijehiljaditih godina, najviše razočarani zbog loše ravnoteže privatnog i poslovnog života.

Čak njih 46 posto je odgovorilo da imaju lošu ravnotežu privatnog i poslovnog života, a četvrtina je kazala da pate od stresa zbog problema povezanih s poslom koji obavljaju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.