Mogerini na sastanku s premijerima Zapadnog Balkana u drugoj polovini decembra
Federika Mogerini

Mogerini na sastanku s premijerima Zapadnog Balkana u drugoj polovini decembra

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini planira da u drugoj polovini decembra organizuje sastanak sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, nezvanično saznaje Tanjug u Briselu.

Mogerini planira da, kao i prošle godine, sastanak premijera zapadnobalkanske šestorke organizuje prije praznične pauze u Briselu.

Agencija javlja da bi u pitanju mogao biti radni ručak 19. decembra.

Očekuje se da bi na tom sastanku mogla biti razmotrena regionalna saradnja, ostvareno u procesu evrointegracija Zapadnog Balkana tokom 2018. godine, koja je najavljivana kao “preloma za proces proširenja” i naznačeni sledeći koraci na evropskom putu svih šest partnera iz regiona.

Srbiju bi na tom sastanku, kao i prošle godine, trebalo da predstavlja premijerka Ana Brnabić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.