Oglasio se Putin o sukobu sa Ukrajincima: To je prljava igra Porošenka
Vladimir Putin

Nakon tri dana

Oglasio se Putin o sukobu sa Ukrajincima: To je prljava igra Porošenka

Ruski predsjednik Vladimir Putin se konačno oglasio povodom sukoba u Kerčkom moreuzu.

Kako prenosi RT, on je rekao da je konflikt ruskih i ukrajinskih brodova nastao zbog provokacije Ukrajine.

On je rekao da Ukrajina želi na taj način da poveća šanse za ponovni izbor Petra Porošenka na predstojećim izborima.

- To je prljava igra Porošenka koji mora da potisne svoje političke protivnike pred predsjedničke izbore u martu - rekao je Putin.

Ruski predsjednik tvrdi da je ukrajinska strana u potpunosti odgovorna za eskalaciju tenzija, jer je, kako kaže, incident namerna i isplanirana provokacija ukrajinske mornarice.

- Vlasti u Kijevu danas sjajno prodaju antiruski sentiment. Nemaju ništa drugo da rade - rekao je Putin.

On je rekao i da bi Kijevu pošlo za rukom da se izvuče sa svime, čak i da "jede bebe za doručak", jer ima podršku stranih država.

- Ako zatraže bebe za doručak, vjerovatno bi im servirali bebe. Rekli bi: "Zašto da ne, oni su gladni, šta možemo da učinimo povodom toga?" To je toliko kratkovida politika (zapadnih država), da ne može da ima dobre posljedice - rekao je Putin.

Ovo je prvi komentar ruskog predsjednika na sukob koji se desio u nedjelju, kada su ruski vojnici zaplijenili tri ukrajinska broda i pritvorili 24 mornara. U sukobu je ranjeno nekoliko Ukrajinaca, a nakon toga je Porošenko proglasio vanredno stanje u oblastima zemlje za koje je rekao da su u najvećem bezbjednosnom riziku.

Vladimir Putin izjavio je danas i da se nada da će se na predstojećem samitu G-20 u Argentini sastati sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

- Nadam se da ću moći da razgovaram sa Trampom u Argentini. Nadam se da ćemo razgovarati o trgovinskim barijerama. Tramp, generalno gledalo, ima pozitivan stav - rekao je on na finansijskom forumu u Moskvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.