Marković: Neće biti novih kriznih mjera u 2019.
Duško Marković

Doprinosi na zarade vratiće se na devet odsto

Marković: Neće biti novih kriznih mjera u 2019.

Crna Gora ulazi u period stabilnosti javnih finansija i stvaranja veće mogućnosti za postizanje boljeg standarda građana, saopštio je premijer Duško Marković.

On je, u intervjuu Televiziji Crne Gore (TVCG) povodom dvije godine rada Vlade, saopštio da neće biti novih kriznih mjera i podsjeća da naredne godine ističe rok za krizni porez, doprinosi na zarade vratiće se na devet odsto, a neće biti ni novih poreza i akciza.

Marković najavljuje da će kapitalni budžet za narednu godinu iznositi 300 miliona eura.

"U 2017. iznosio je 280 miliona, u 2018. 290 miliona i sa onim što već radimo preko IRF-a za dvije godine uložili smo više od 377 miliona eura, a trebalo je 450 milona za četiri. Naredne godine gradiće se putna infrastruktura, vrtići, škole, radiće se i na energetskoj infrastrukturi", navodi Marković.

Crna Gora će, poručuje premijer Marković u 2019. godini biti veliko gradilište, što će, kako je naveo, omogućiti njen dalji ubrzani razvoj i više radnih mjesta.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.