Finska: Roditelji na radno mjesto mogu povesti djecu
Foto: Ilustracija

Cilj inicijative da provode zajedno što više vremena

Finska: Roditelji na radno mjesto mogu povesti djecu

Finske vlasti su pokrenule projekat koji će omogućiti zaposlenima da više vremena provode s djecom tako što će ih moći dovesti na svoje radno mjesto na nekoliko sati ili tokom cijelog radnog dana.

Tuomas Kurtila, ombudsman za djecu u Finskoj, izjavio je da je cilj inicijative da roditelji i djeca provode što više vremena zajedno, ali i da se djeca bolje upoznaju s uslovima u kojima rade njihovi roditelji i na koji način zarađuju novac, prenosi Anadolija.

Istakao je da je do sada 800 kompanija potpisalo sporazum prema kojem se roditeljima dozvoljava da djecu dovedu na radno mjesto.

Djeca će imati priliku da tokom nekoliko dana do kraja ovog mjeseca zajedno s roditeljima borave u kancelarijama u državnim ministarstvima, opštinama i drugim kompanijama.

"Na ovaj način članovi porodice će moći zajedno doživjeti vrlo lijepa i korisna iskustva i zahvalni smo svakoj od kompanija i institucija koja je pristala da bude dio ove ideje", rekao je Kurttila u obraćanju novinarima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.