Pritvorenik preminuo u KCCG, utvrđuje se uzork smrti

Tužilaštvo pokrenulo istragu

Pritvorenik preminuo u KCCG, utvrđuje se uzork smrti

Pritvorenik Smail Lekić (35) preminuo je u subotu u Kliničkom centru a uzrok smrti još se utvrđuje. Tužilaštvo je pokrenulo istragu o smrti, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Lekić je bio u Istražnom zatvoru nakon što su ga iz Specijalnog državnog tužilaštva najprije osumnjičili, pa potom optužili da je dio kriminalne grupe koja se, između ostalog, tereti i za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice.

Izvor Vijesti iz istrage rekao je da je taj tridesetpetogodišnjak iz Zavoda za izvršenje krivičnih sanckija (ZIKS) u zdravstvenu ustanovu na liječenje doveden 15. novembra.

“Lekić je 24. novembra preminuo u Kliničkom centru, na Odjeljenju vaskularne hirurgije. Obdukcija je obavljena dan kasnije i sada se čeka nalaz patologije”, saopštio je sagovornik  lista.

Pravna zastupnica preminulog, advokatica Ivana Knežević je potvrdila smrt svog klijenta, ali je rekla da ne može saopštavati detalje te da će istragom biti utvrđen uzork njegove smrti.

Ona je Višem sudu i Tužilaštvu uputila zahtjev kojim traži da odbukciji prisusutvuje i ljekar koji je liječio njenog klijenta Lekića.

“Ukoliko nadležni prihvate njen zahtjev, to će značiti novu obdukciju, što nije uobičajeno”, rekao je sagovornik Vijesti.

Lekić se optužnicom teretio da je u kriminalnoj organizaciji bio zadužen za prodaju oružja i prenošenje poruka.

“Da postupa po nalozima i upustvima članova kriminalne organizacije, da učestvuje u skrivanju, transportu i čuvanju vatrenog oružja i municije, da preuzima i čuva vatreno oružje koje pripada kriminalnoj organizaciji, da isto prodaje po upustvima drugih članova kriminalne organizacije i preuzima novac od prodatog oružja, prenosi poruke između članova kriminalne organizacije, da sam vrši krivična djela”, piše u optužnici Specijalnog tužilaštva.

Tokom saslušanja, piše u obrazloženju tog tužilačkog akta, on nije priznao navode optužnice koji mu se stavljaju na teret.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.